Državno vijeće za kvalitetu

Državno vijeće za kvalitetu (CSC) i Agencija za akreditaciju Kosova (AAK) održalo je svoje sastanke 18. juna i 15. jula, br. 73. i 74. U okviru tačaka dnevnog reda pregledani su Završna izvješća o nivoima Institucija i programskih studija, sastavljenih od panela međunarodnih stručnjaka. Na temelju toga Državno vijeće za kvalitetu (CSC) i Agencija za akreditaciju Kosova (AAK) donelo je odluke o akreditaciji visokoškolskih ustanova i njihovih studijskih programa.

Državno vijeće za kvalitetu (CSC) obavještava javnost i sve stranke da su donesene odluke rezultat rada koji se temelji na njihovim odgovornostima i kompetencijama kao jedinstvenog regulatornog tijela za kvalitetu u visokom obrazovanju, kako je navedeno u Administrativnom uputstvu 15/2018 , upute koje je izradilo Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnologije Republike Kosovo.

Također, Državno vijeće za kvalitetu (CSC) pojašnjava da visoke ustanove koja su dobile negativnu ocjenu o institucionalnoj procjeni mogu nastaviti svoj rad s trenutnim studentima, ali ne mogu upisati nove studente za akademsku godinu 2019-2020.

Pregled popisa odluka za akreditaciju ili neakreditaciju studijskih programa, možete pogledati OVDJE. Državno vijeće za kvalitetu (CSC) obaviještava da će se preostali studijski programi rješavati na predstojećim sastancima Državnog vijeća za kvalitetu (CSC).

Ova lista nije konačna i može biti podložna promjenama, ovisno o ishodu žalbenog postupka koji se može provesti na drugom stepenu u Žalbenoj komisiji po odlukama KSHC-a.