U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Landovice

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Landovice na magistralnom putu Prizren-Đakovica jedna osoba je izgubila život a dvojica mladića zadobili teške tjelesne povrede. Oni su prebačeni u Regionalnu bolnicu u Prizrenu, a mladić sa ozbiljnijim povredama je zatim prebačen na Klinički centar u Prištini.

Nesreća se dogodila malo poslije ponoći kod Separacije "Graniti", kada je vozač koji je upravljao automobilom marke “Opel Kadet” u kome su bila još dvojica mladića, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad autom i prešao na drugu traku magistralnog puta gdje se direktno sudario sa terencem “Isuzi” koji je dolazio iz suprotnog pravca. Nakon sudara Opel Kadet se nekoliko puta prevrnuo i ponovo vratio na putu, javljaju iz policije.
Nakon istrage utvrđeno je da je automobil "Opel Kadet" ukraden 17. juna u Đakovici i da su na njemu bile neke druge tablice. Policija je kasnije saznala i da su trojica mladića ranije na pumpi u naselju Arbana u Prizrenu natočili gorivo i pobjegli a da nisu platili.
Kasnije jepolicije ukradena vozila i registarske pločice ne pripadaju "Opel Cadet" već drugu automobila "Volkswagen". 
Na osnovu policijskih dosijea, osumnjičeni se terete i za još  desetke kaznenih djela. Tokom kontrole kod osumnjičenih su pronađena i oduzeta i tri noža tipa "skakavac".
Dvojica osumnjičenih i žrtva ove saobraćajne nesreće su iz Opštine Đakovica.