U Novom Pazaru

U kasnim večernjim satima u petak u centru Novog Pazara pripadnik obezbjeđenja Rasima Ljajica i Meha Mahmutovica, Iksan Zejnelović vatrenim oruzijem nanio je teške tjelesne povrede Aldinu Diku Dolovcu, prenosi portal "SandžakPress".

Dolovac je hitno prebačen na hiruško odjeljenje Bolnice u Novom Pazaru gdje je izvršena hiruška intervencija kojom se saniralo više prostrijelnih rana u predjelu leđa i nogu. Dolovac se, po posljednjim informacijam nalazi na intenzivnoj njezi i prema izjavi ljekara stanje mu je stabilno.

Kako očevici tvrde Dolovac je, dok je prolazio na motociklu od strane ničim izazvanog Zejnelovića napadnut s leđa.

Upućeni tvrde da je Zejnelović prije dvije godine stavljen na platni spisak Gradske uprave pod kontrolom Rasima Ljajića sa zadatkom da se obračuna sa aktivistima Mešihata.

U toku prošlogodišnje predizborne kampanje Zejnelović je hapšen zbog pucnjave nakon čega je na intervenciju Ljajića brzo pušten.

Radi se o osobi sa pozamašnim kriminalnim dosijeom u policiji, a u posljednje vrijeme vrlo često je dovođen u vezu sa trgovinom narkoticima.

Na žalost, teror nad nedužnim ljudima u Sandžaku se nastavlja uz blagoslov ili direktnu podršku vlasti, konstatuje portal "SandžakPress".

Iksan Zejnelović – upošljenik u Gradskoj upravi – u zagrljaju Rasima Ljajića