Jeziva tragedija na plaži

Jeziva nesreća dogodila se na plaži Potam u Albaniji, kada je čamac usmrtio sedmogodišnju djevojčicu dok se kupala sa ocem.

"Došao je velikom brzinom do mene i moje ćerke. Ja sam zaronio, a čamac je direktno udario u nju", rekao je Bledara Avdia, koji je sa svojom sedmogodišnjom ćerkom, Jonadom i suprugom u utorak došao na plažu Potam u Albaniji, a oko 14 sati se dogodila ova jeziva nesreća.

Čamcem je upravljao sada već bivši šef policije Elbasana Arjan Tase, a kada se vratio na kopno došlo je do tuče sa ocem nastradale djevojčice. Užasnuti posmatrači snimili su trenutak kada se Tase (u ružičastim kupaćim gaćama) tuče sa Bledarom (u crnim kupaćim gaćama) i to dok građani pokušavaju da ih razdvoje.

Prepričavajući tragičan dan lokalnim medijima, nesrećni otac rekao je da se kupao sa ćerkom blizu obale, kada je video beli čamac koji ide sa dvoje ljudi ka njemu.

On se prisetio kako su žena i djeca ušli u čamac, koji je potom krenuo kroz područje ograđeno za kupače prema njemu i njegovoj ćerki.

- Kretao se velikom brzinom ka nama. Zaronio sam pod vodu, a čamac je udario moju ćerku dijelom motora - kazao je on.

Bislim Ahmetaj, učitelj koji je tog dana takođe bio na plaži, napisao je na svom Facebooku kako mu je Bledar nakon nesreće prišao i rekao: "Trebalo je da umrem umjesto nje."

Istražitelji kažu da je policajac vodio članove svoje porodice iz Porto Palerma u Potam, koji se nalazi na udaljenosti od oko pet milja, kada se nesreća dogodila. Propeleri su izazvali smrtonosne povrede na djetetu, rekao je portparol policije.

Tase je osumnjičen za ubistvo iz nehata, a 15 osoba koje su bile zadužene za bezbjednost plaže su otpušteni. Stotine sveća i cvijeća postavljeno je tamo gde je Jonada izgubila život, kao i ispred kabineta premijera.

Protesti su takođe izbili širom zemlje u bijesu zbog smrti, a na desetine demonstranata juče se sukobilo sa policijom u glavnom gradu Tirani.

top-channel.tv/kuriir.rs