Zbog duga od 14 eura

U Šilovu kod Gnjilana juče je u večernjim satima došlo do pucnjave u kafani, u kojoj je jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja, saopštila je jutros Policija Kosova.

Policiji je odmah zatim slučaj prijavljen, nakon čega je patrola izašla na lice mjesta i konfiskovala tane i jednu čauru.

Portparol Policije Kosova za region Gnjilana, Ismet Hasani, saopštio je danas za KoSSev nove detalje o slučaju.

Kako je naveo, do pucnjave je došlo u kafani, a prethodio joj je nesporazum između osumnjičenog za pucnjavu i povređenog.

„Počinilac je poznat Policiji Kosova, u pitanju je Albanac, državljanin Srbije – R. H. (1986). Policija trenutno traga za njim“, izjavio je Hasani.

Povrede je u pucnjavi zadobio N. S. (1997) Srbin sa Kosova.

Njemu je potom ukazana medicinska pomoć u gnjilanskoj bolnici, i on je van životne opasnosti, potvrdio je Hasani.

Hasani ujedno tvrdi da incident nema etničku pozadinu, te da je riječ o ličnom nesporazumu između dvije osobe.

Policija je slučaj klasifikovala kao pokušaj ubistva i nastavlja sa istragom.

Rekao sam mu da plati dug, otišao je i vratio sa pištoljem i pucao mi je u nogu


U međuvremenu se KoSSevu javio Nikola Stojilković, predstaviši se kao povređeni u jučerašnjoj pucnjavi.

Naveo je da je vlasnica kafane u kojoj je došlo do pucnjave njegova supurga. Kako kaže, neposredno prije incidenta, zatražio od R. H. da izmiri stari dug u iznosu od 14 eura, ali i da može slobodno da popije piće jer, kako kaže, nije hteo da „pravi nikakve scene“.

„Tu se on našao uvređenim i otišao je po pištolj. Nikakve svađe između mene i njega nije bilo, samo je rekao da će se vratiti i kada se vratio uperio mi je pištolj u čelo, a zatim se predomislio i ispalio je u nogu“, kaže za KoSSev Stojilković.

Poručio je da samo želi da osumnjičeni dobije najstrožu moguću kaznu.

„Ne mogu da vjerujem da svijet umjesto da ide dalje, vraćamo se u 90-te, te zbog neplaćenog duga u kafani od 14 eura, može da se uperi pištolj u čovjeka i puca u njega. Sramni su postupci širenja mržnje“, dodao je Stojilković.