DIVLJAO NA TERENU

Ruski teniser Danil Medvedev (4. ATP) doživio je šokantan poraz u osmini finala Mastersa u Monte Carlu. Naime, Medvedev je izgubio od zemljaka Karena Hačanova (17. ATP) u dva seta 6:3, 7:5.

Meč je otvoren sa četiri breaka, a peti ukupno u prvom setu osvojio je Hačanov koji ga je nakon toga bez problema potvrdio i svojim servisom stigao do prvog seta.

Teniseri su u drugom setu bili prilično sigurni u svojim servis gemovima sve do završnice seta.

Hačanov je pri rezultatu 5:4 spasio break i set loptu, a u narednom je zadao udarac od kog Danil nije mogao da se oporavi.

Medvedev se našao i u centru skandala drugi dan zaredom, a haos je nastao u samoj završnici drugog seta.

Naime, pri rezultatu 5:5, jedna loptica koju je Hačanov poslao prema polju rivala završila je u autu, ali sudije nisu odreagovale, odnosno odluka je bila da je loptica završila u terenu.

Medvedev je potom napravio duplu servis grešku nakon čega je snažno bacio reket. Potom je burno razgovarao sa supervizorom, a zbog svega je dobio i kaznu oduzimanja poena.

"Ko će reagovati? Jučer je loptica bila u autu, proglašena je dobrom. Ova loptica je također u autu. Ko će preuzeti odgovornost? Nije moja odgovornost da sudim mečeve. To su je tip sa naočarima, a ne trebaju mu one naočare jer u svakom slučaju ne vidi ništa! Bilo je 15:30 na 5:5. Trebalo bi ga udaljiti od šljake! Zašto? Ovo je drugi dan zaredom. Otvori oči! Uradi nešto, bio je aut!", govorio je Medvedev supervizoru.