ŠTA VI MISLITE

Amerikanac Frances Tiafoe ima zanimljivu teoriju o tome koji je najteži sport na svijetu. Ovaj 15. teniser svijeta smatra da je sport u kojem se on proslavio ujedno i najteži na svijetu.

Tiafoe često ističe kako je tenis najteži sport na svijetu, a sada je objasnio svoje stavove. Osvajač tri ATP titule, koji je u karijeri zaradio više od 10 miliona dolara, trenutno je 15. igrač na svijetu.

Svoje tvrdnje je potkrijepio veličinom lopte i trajanjem meča jer nikada ne može otkriti prijateljima i porodici koliko će se zadržati na jednom meču.

"To je najteži sport na svijetu. I dalje me ništa ne može uvjeriti da nije tako. Lopta je u poređenju s drugim sportovima vrlo mala, tako da vaša koordinacija ruku i oka mora biti izvrsna", rekao je Amerikanac.

Tiafoe dodaje da mu je bilo teško objasniti prijateljima i porodici koliko traje meč jer je vremenski neograničen sport.

"Zatim, u tenisu nema sata. Znate, to nije sport u kojem se vrijeme mjeri. Kada me dečki dođu gledati, pitaju me koliko ću se zadržati. Ja im uvijek kažem 'sra..e, ne znam i to niko ne zna'. Dalje, tu su i nekontrolirani pokreti tokom jednog poena. Krećete se dolje - gore, sa strane na stranu. Teško je, a vi ste sami na terenu, nemate ničiju pomoć", dodao je Tiafoe.

Izjava za Tennis TV izazvala je brojne rasprave na društvenim mrežama, a mnogo je i onih koji misle da je Tiafoe s pravom izjavio nešto ovako.