POČETAK U STILU

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković na impresivan način otvorio je novu tenisku sezonu pobjedom nad Zhizhenom Zhangom rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

Iako kalendarska 2023. godina nije završila, u tenisu je počela sezona 2024, a Đoković je otvorio na impresivan način. Srbijanski teniser je danas otvorio takmičenje na United Cupu u Australiji koji se igra u formatu na kojem se sastaju državni timovi.

Đoković je u prvom kolu na furiozan način savladao Zhanga za svega sat i 14 minuta igre. Protivniku je prepustio svega pet gemova.
  U prvom setu bio mu je dovoljan jedan break kojeg je napravio pri vodstvu 3:2 i do kraja ga lagano odbranio za osvajanje prvog seta rezultatom 6:3. Još ubjedljiviji Đoković je bio u drugom setu, došao do laganih 4:0 i onda meč rutinski priveo kraju.

Sada je za reprezentaciju Srbije bitno šta će Olga Danilović uraditi u duelu protiv Qinwen Zheng u duelu dama. U slučaju Olgine pobjede, Srbija će ostvariti prvi trijumf na United Cupu, no ukoliko Kineskinja slavi, igrat će se odlučujući duel miks dubla.