OTKRIO ŠTA JE RADIO

Španski teniser Carlos Alcaraz je otkrio kako mu je pravovremeni savjet Martine Navratilove pomogao da osvoji Wimbledon i savlada Novaka Đokovića.

Nakon velike pobjede, svjetski broj 1 je otkrio da je u svoju igru implementirao savjete rekorderke Wimbledona Martine Navratilove. Devetostruka šampionka predložila je Špancu da koristi više slajseva u svojoj igri, što se na kraju pokazalo kao veoma efikasno.

"Pa, mislim da ti ne treba puno savjeta, jer ti ide tako nevjerovatno dobro. Ali, rekla bih da više koristiš slajs, jer lopta ostaje nisko. Niko zaista ne voli da vidi slajs koji dolazi. I stvarno to dobro radiš. I mogao bi da izlaziš više na mrežu. Ne zato što treba, već zato što je tako lijepo vidjeti te tamo", rekla je Navratilova prije meča u razgovoru sa Alcarazom na Tennis Channelu.

Španac je poslušao legendarnu Čehinju i promptno je primjenjivao strategiju tokom finala protiv Đokovića.

"Savjeti su mi pomogli mnogo. Vidio sam je nakon što sam izašao sa terena i rekao sam joj: 'To je bio tvoj savjet! Ključni.' Sjeckao sam igru. Pokušao sam da uradim sve što mi je rekla. Mislim, ona je devet puta bila šampion i moraš da radiš šta god ti kaže. I mislim da je bilo odlično", rekao je Alcaraz za Tennis Channel.

Alcaraz je tako zadržao status svjetskog broja 1 nakon što je pobijedio Đokovića u nedjeljnom finalu. Osvojio je svoju drugu Grand Slam titulu u roku od godinu dana. Španac je i aktuelni šampion US Opena, a osim toga, postao je treći najmlađi teniser koji je osvojio Wimbledon nakon Borisa Beckera i Bjorna Borga.