IZNENAĐEN IZJAVOM

Na konferenciji za novinare poslije meča, Novak Đoković je imao samo pohvale za čovjeka koji mu je nanio prvi poraz na Wimbledonu poslije pet godina. Kada je čuo Đokovićeve riječi, Carlos Alcaraz nije mogao vjerovati.

Đoković je za Alcaraza kazao da je svojevrsni miks Federera, Nadala i njega, te da je kompletan igrač kakvog nije vidio.

"Nikada ranije nisam sreo igrača poput Alcaraza. Ljudi su pričali u prošlosti da njegova igra ima nekih izostanaka u igri u odnosu na mene, Rafu i Rogera. On ima sve pomalo od nas. On ima taj mentalitet španskog bika kao što je Rafa imao. Od mene ima bekend slajs, da se adaptira, to ima kao ja. Roger i Rafa imaju svoje snage i slabosti, ali je Carlos kompletan igrač. Adaptira se dobro i to je ključ za uspješnu karijeru na svim podlogama. Slažem se s tim, zapravo mislim da je izvukao najbolje iz svakog od nas", rekao je Novak Đoković.

Kada su mladom Špancu prenijeli šta je Đoković rekao za njega, on je prosto bio iznenađen.

"Ludo je što je Novak to rekao... Smatram se kompletnim igračem, ali ne znam. Vjerovatno je u pravu, ali ne želim da razmišljam o tome. Želim da mislim da sam sto posto Carlos Alcaraz", rekao je 20-godišnji Španac.

Za Carlosa Alcaraza ovo je druga Grand Slam titula u karijeri, nakon što je prethodno osvojio US Open prošle sezone. Također, Španac sada u međusobnim duelima protiv Đokovića vodi 2:1.