DUEL U PETAK

Španski teniser Carlos Alcaraz najavio je polufinalni meč protiv Novaka Đokovića na Roland Garrosu rekavši da s nestrpljenjem očekuje ovaj duel i da vjeruje da njegova mladost može pobijediti Novakovo iskustvo.

Alcaraz je sinoć spektakularnom partijom, jednom od najboljih u svojoj ne toliko dugoj karijeri, pomeo je Stefanosa Tsitsipasa rezultatom 3:0 u setovima za plasman polufinale Roland Garrosa. I sam je rekao da je to bila sjajna partija.

"Moj nivo igranja je sve bolji kako turnir odmiče, igrao sam veoma dobro i ovo je jedan od mojih najboljih mečeva u karijeri. Sve što sam radio je djelovalo lagano za ostale, možda čak i za mene u nekim momentima. Pokušao sam raditi proste stvari, a kada to radim, znači da se na terenu osjećam dobro", rekao je Alcaraz.

Nakon toga, najavio je meč protiv Novaka Đokovića te rekao da je to duel kojeg su svi isčekivali i da je jako uzbuđen što će igrati protiv tenisera iz Srbije.

"Rekao bih da sau svi očekivali ovaj meč od kada je objavljen žrijeb Roland Garrosa, baš kao i ja... Stvarno sam želio da igramo, a posebno poslije prošlogodišnjeg meča u Madridu htio sam igrati još jednom s njim. Obojica smo na visokom nivou, a ako hoćeš da budeš najbolji, moraš pobijediti najbolje. Za mene je igranje protiv takve legende kao Novak historijska prilika", rekao je sjajni Španac pa nastavio:

"Šta će presuditi, moja mladost ili Novakovo iskustvo? Izabrat ću moju mladost, a ovo će biti njegovo 45. polufinale Grand Slama, a meni tek drugo. Iskustvo je na njegovoj strani, ali neću o tome da razmišljam. Što se tiče Novakove igre, u sjajnoj je formi, vraća sve i izgleda kao zid, ali ja ću pokušati da zaboravim sve to i da se fokusiram na svoj tenis. Novak je favorit, ne kažem to da bih skinuo pritisak, jer smatram da je on uvijek favorit dok god igra tenis."

Meč između Đokovića i Alcaraza igra se u petak s početkom u 15 sati.