ŠVICARSKA LEGENDA

Iako je prošlo osam mjeseci od njegovog povlačenja, Rodžer Federer (Roger) i dalje je upućen u teniska dešavanja. Nekada najbolji teniser svijeta ne krije koliko je zabrinut zbog neigranja njegovih najvećih rivala

- Ako Rafael Nadal ne bude igrao na Rolan Garosu, to će biti brutalan udarac za tenis – istakao je Švicarac – Veoma teška situacija, ali ja se i dalje nadam da će on biti u Parizu. Vidio sam da se povukao sa Mastersa u Rimu, ali mu želim sve najbolje.

Španac zbog povrede ne igra još od drugog kola Australian Opena sredinom januara, a nije Federer zaboravio ni drugog člana „Velike trojke“, Novaka Đokovića:

- Ni Novak nije igrao puno, ali nadam se da će i on biti jak – podsjetio je na Đokovićeve probleme sa laktom zbog kojih nije igrao na Mastersu u Madridu – Očekujem da i mladi lavovi dobro igraju u Parizu. Sigurno je da ću gledati šta se dešava.

Rodžer je ovo sve ispričao na jučerašnjoj utrci Formule 1 u Majamiju.

- Treći put sam na ovakvom spektaklu. Gledao sam u Abu Dabiju tada veliku utrku između Hamiltona i Rosberga, a onda prošle godine u Barceloni na kvalifikacijama. Zaista sam uživao. Nisam dolazio na trke neko vrijeme, ali sam sada opet ovdje i fenomenalan je osjećaj ponovo gledati ovakva nadmetanja – otrkio je švicarski teniser.

Federer se na stazi u Majamiju susreo sa još jednim bivšim asom, Huan Martinom del Potrom (Juan). Argentinac je također u penziji, ali je nedavno počeo da se priprema za naredni US Open kako bi ispunio obećanje.