JE L' OVO BIO RAT ILI TENISKI MEČ?

Mnogi su očekivali zapaljivu atmosferu na terenu kada na isti izađu Nick Kyrgios i Stefanos Tsitsipas, ali niko nije mogao da pretpostavi kakav meč ćemo da gledamo.

Kyrgios je u subotu odigrao bolje od petog tenisera svijeta i zasluženo pobjedio u četiri seta i obezbjedio plasman u četvrto kolo, ali mnogo više od igre, priča se o dešavanjima na i pored terena.

Australijanac je imao svoje probleme sa sudijama, nakon jednog je od glavnog Damiena Dumusuoe tražio da dovedu novog linijskog sudiju.

Pri rezultatu 5:5 u prvom setu, jedan od sudija je uzviknuo aut nakon udarca Kyrgiosa, a glavni sudija je ispravio odluku. Ipak, poen se ponavljao, pa 40. teniser svijeta nije bio zadovoljan.

"Rezultat je 5:5. Trebalo bi da donosiš ispravne odluke, niko te neće ceniti ako grešiš. Samo kažeš izvini i onda je sve u redu? To je je**no... zašto jednostavno ne dovedete novog sudiju? Ima samo jednu liniju da pazi", govorio je bijesno Kyrgios sudiji.

Tsitsipas je u prvom setu ispalio lopticu prema publici, pritom isprativši pogledom gdje ona ide. Loptica je pogodila u zid, a potom se odbila prema gledaocima, a Grk je upozoren od strane sudije Damiena Dumusoe.

Potom je Kyrgios ušao u raspravu sa sudijom i tražio je diskvalifikaciju Tsitsipasa. Australijanac je zatražio dolazak supervizora na teren, a pozivao se na slučaj Novaka Đokovića u Njujorku kada je Srbin diskvalifikovan sa US Opena.

Nakon razgovora sa supervizorom stvar nije bila jasna kontroverznom teniseru.

"Dovedite mi sve supervizore, neću da igram dok ne rasčistimo ovo", poručio je tada Kyrgios.

Meč se ipak nastavio, a Tsitsipas je nastavljao da lopticu snažno šalje prema publici, ali i prema protivniku.

Francuski sudija je oduzeo poen nakon što je drugi put bio blizu da nekoga pogodi. Bez namjere da lopticu vrati u teren (jedva je i stigao do nje), snažno je udario forhend, prema tribinama, a loptica je pogodila semafor.

Dobio je drugu opomenu, što samo po sebi nosi gubitak poena, a naravno da je tada i on morao da porazgovara sa sudijom nezadovoljan njegovom odlukom.

Nekoliko puta je u nastavku meča Grk bio blizu da pogodi Kyrgios a, a nekoliko puta ga je čak i pogodio.

U trenucima kada se meč lomio, za čudo, Nick Kyrgios je bio mirniji od svog rivala i time je uspio da obezbjedi sebi dobru situaciju, odnosno da u četvrti set uđe uz prednost, a kasnije je u taj-brejku došao do pobjede.

Koliko je napeto bilo na terenu dobro pokazuje i trenutak kada je Kyrgios osvojio poen nakon što je loptica skliznula poslije kontakta sa mrežom.

Australijanac nije ni pomislio da se izvini protivniku, kao što teniseri obično urade u takvim situacijama, već je odlučio da se pokloni britanskoj publici i na taj način proslavi osvojeni poen.

Nakon meča je uslijedio verovatno najhladniji pozdrav dvojice tenisera ove sezone.

Na televizijskom prenosu prvo nije prikazano kako je on izgledao, ali Wimbldon je na društvenim mrežama ispravio grešku.