Nakon čuda protiv Medvedeva

Veliko iznenađenje priredio je sinoć Marin Čilić u osmini finala Roland Garrosa pobijedivši Danila Medvedeva za samo sat i 40 minuta igre u tri seta (6:1, 6:3, 6:2), a ujedno je pomogao i Novaku Đokoviću da zadrži prvo mjesto na ATP listi nakon turnira u Parizu.

Čilić je gotovo odmah nakon pobjede razgovarao s reporterom Telegraf Sporta u Parizu, prokomentarisavši šta se sve to dešavalo na meču protiv Danila.

"Tanka je nit koja dijeli od potpune kontrole i kad se meč preokrene. Imao sam takav slučaj s Danilom prošle godine i dosta često s ostalim top igračima koji u svakom trenutku traže rješenje, pokušat će nešto novo, drugi način igre. Danil je na kraju drugog seta otišao u toalet, da razbije ritam i da se regeneriše. Tu sam napravio break koji je bio apsolutno ključan da steknem veliku prednost. Pomoglo mi je baš veliko iskustvo protiv top igrača na Grand Slamovima da ostanem na najvišem nivou, tako sam ostao u igri i odigrao mentalno na najvišem nivou", rekao je Čilić.

Kaže da je protiv Medvedeva sve bilo drugačije.

"Danil je drugačiji igrač od svih, igra nekonvencionalan tenis. Iste stvari kao protiv drugih ne prolaze i morate pronalaziti drugo rješenje i to je za mene funkcionisalo fenomenalno. Tanka je nit kada pokušavate nešto što niste navikli, ali je danas bilo top", dodao je Hrvat.

Poručio je da od Novaka ne traži mnogo, samo jedno obično piće, kroz smijeh.

"Jedna kafica ili pivo", našalio se Čilić.

Inače, Marin će se u četvrtfinalu sastati s još jednim ruskim teniserom Andrejom Rubljovim, koji je prošao dalje zbog predaje Jannik Sinner zbog povrede.