IZVUČENI PAROVI

Nakon više od dva i po mjeseca najbolji teniser svijeta Novak Đoković vraća se na teren, a protivnik na startu ATP 500 turnira u Dubaiju bit će mu Lorenzo Musetti.

Đoković je nakon velike drame izostao s turnira u Australiji, a debitantski nastup ove sezone imat će početkom naredne sedmice kada kreće turnir u Dubaiju.

Voljom žrijeba, koji je obavljen danas, Đoković u prvom kolu igra protiv vrlo neugodnog mladog Italijana Lorenza Musettija. Italijanski teniser je zamalo savladao Đokovića prošle godine na Roland Garrosu kada je imao 2:0 u setovima.

Ukoliko prođe dalje, Đokovića čeka još teži posao jer će naredni rival biti bolji iz duela Karena Hačanova i Alexa de Minaura. Potencijalni rival u četvrtfinalu je Roberto Bautista Agut, a u polufinalu Felix Auger-Aliassime.

U drugom dijelu žrijeba je i drugi nosilac turnira Andrej Rubljov koji računa na izboreno finale. Ukoliko dođe do finala Đoković - Rubljov, imat ćemo pravi spektakl u Dubaiju.

Podsjetimo, Đoković je već u pet navrata osvojio turnir u Dubaiju i rekorder je po broju titula zajedno s Rogerom Federerom.