INOVATIVAN PRIJEDLOG

Vlasnik nogometnog velikana Milana Gerry Cardinale došao je na potpuno suludu ideju da zaposli Novaka Đokovića u trenerski tim kluba sa San Sira.

Novak Đoković u svijetu sporta poznat je kao neko s najjačom mentalnom otpornošću i pobjedničkim mentalitetom koji su mu donosili trijumfe i titule kada nije briljirao. Upravo zbog toga ga je vlasnik Milana želio zaposliti u klub.

Prema pisanju La Repubblice, u pitanju nije samo neozbiljna šala, već ozbiljne namjere Cardinalea da u klub uvede Đokovića, što bi svakako bio presedan u svijetu sporta, posebno jer srbijanski teniser još uvijek nije okončao tenisku karijeru.

Đoković, koji je oduvijek vatreni navijač Milana, dobio je ponudu da bude motivacioni trener i pruži podršku igračima koji se susreću s brojnim izazovima ove sezone. Ipak, do dogovora nije došlo.

Također, ovaj potez bi bio marketinški presedan jer se radi o globalnoj sportskoj ikoni, a koja bi mogla donijeti pobjednički mentalitet u klubu. Istovremeno, u Milanu je zaposlen i njegov prijatelj Zlatan Ibrahimović pa bi bilo vrlo interesantno vidjeti ovaj dvojac zajedno na važnim funkcijama u klubu.

Đoković nikada nije krio svoju ljubav prema Milanu, redovno posjećuje utakmice na San Siru, a iskoristio je priliku i da upozna brojne nogometaše. Ipak, Cardinaleova ideja bila je potpuno suluda jer Đoković jedva ima vremena da se posveti svojoj teniskoj karijeri i obavezama koje ona nosi.