VELIKE AMBICIJE

Slavni MMA borac Conor McGregor je otkrio da planira postati predsjednik Republike Irske.

McGregor je postao simbol irskih desničara nakon što je stao na njihovu stranu poslije protesta protiv vlasti zbog napada koji se dogodio u irskoj školi u Dublinu u kojoj je troje djece teško ranjeno, a od posljedica napada umrla je njihova učiteljica.

Kontroverzni MMA borac je izuzetno popularan u domovini, a mnogi smatraju kako bi on bio idealan kandidat za predsjednika.

Nedavno je na svom X profilu objavio fotografiju uz koju je napisao: "Irska, ovo je vaš predsjednik"

Svi njegovi fanovi su bili oduševljeni ovom njegovom najavom, te su ga podržali u namjeri da postane predsjednik.

Ta podrška mu je dala vjetar u leđa, te je on u narednoj objavi analizirao svoje potencijalne političke protivnike.

"Potencijalna konkurencija ako se kandidiram: Gerry Adams (78), Bertie Ahern (75) i Enda Kenny (74). Svaki s neraskidivim vezama s politikom svoje pojedinačne stranke koje upravljaju njima i upravljaju narodom. Ili ja (35). Mlad, aktivan, strastven, 'svježa krv' u igri. Slušam, podržavam, prilagođavam se. Ne pripadam nijednoj političkoj stranci. Irski narode, ne bih bio ja na vlasti kao predsjednik, već bismo to bili mi. Vi i ja", napisao je McGregor.

A da zaista ozbiljno razmišlja o kandidaturi, potvrđuje i njegova najnovija objava.

On se oglasio i analizirao kakve su mu šanse. Elon Musk mu je poručio da vjeruje u njega, a McGregor je potvrdio da ima velike šanse postati predsjednik.

On je poručio kako mu za kandidaturu treba nominacija najmanje 20 od 220 parlamentaraca.

"Radio bih apsolutno transparentno i u konsultaciji s narodom. Aktuelni predsjednik Michael Higgins i njegovi prethodnici ne rade ništa do toga. Prije izbora uvijek daju lažna obećanja i potom ih ignoriraju. To je odvratno. Čak i opozicionari samo pokušavaju doći na vlast, njihov cilj je moć i pohlepa, a ne dobrobit naroda. Sve bi bilo isto za narod da opozicija sad preuzme vlast. Samo bi uloge bile zamijenjene, sadašnja vlast bi njih kritikovala i željeli bi se vratiti. Ja sam za istinsku demokratiju, da narod bira i odlučuje kako će se trošiti državni novci umjesto kriminala koji se sada dešava", poručio je Conor.

Izbori za predsjednika Irske će biti održani krajem 2025. godine, te McGregor ima dovoljno vremena za dobijanje povjerenja 20 parlamentaraca kako bi mogao biti kandidat. Čini se da podršku naroda već ima.