Spektakularan transfer na pomolu

Lewis Hamilton sljedeće bi sezone mogao Mercedes zamijeniti Ferrarijem i u redovima talijanskog tima dobiti priliku za prestizanje rekorda Michaela Schumachera po broju osvojenih titula F1 prvaka.

Uz tu šansu dolazi i novčana naknada od 40 miliona funti (oko 46 miliona eura), piše Daily Mail.

Hamilton i Schumacher dijele prvo mjesto po broju naslova, obojica su osvojila po sedam. Mercedes u ovom trenutku ne može parirati Red Bullu, ali u Ferrariju se nadaju da bi oni to mogli bude li za upravljačem njihova bolida 38-godišnji britanski vozač.

Daily Mail navodi da su razgovori o tome došli do faze na najvišim razinama u Ferrariju pa su već i čelni ljudi tima u kontaktu s Hamiltonom. On ima ugovor s Mercedesom do kraja ove sezone, a Ferrari ima dvije opcije za njega.

U jednoj ga želi smjestiti u ekipu uz Charlesa Leclerca, a u drugoj žrtvovati Leclerca da bi doveo njega. U pitanju bi bila zamjena vozača u kojoj bi Leclerc otišao u Mercedes.

Plaća koja se spominje otprilike je jednaka onoj koju Hamilton sad ima i koju bi mu Mercedes mogao ponuditi za produljenje saradnje za još jednu godinu.