Preporod Barcina

Paco Alcacer novi je miljenik navijača Borussije Dortmund.

Nije dugo trebalo španjolskom nogometašu Pacu Alcaceru da postane miljenik navijača Borussije Dortmund, gdje je stigao na jednogodišnju posudbu iz Barcelone. Španjolac je u četiri utakmice postigao sedam pogodaka, a u samo jednoj proveo je više od 32 minute na travnjaku!
U Bundesligi je zaigrao u tri utakmice 23, 27 i 31 minute, dok je jedino u Ligi prvaka odigrao svih 90 minuta. U njemačkom je prvenstvu najprije postigao pogodak nakon što je zaigrao u posljednje 23 minute, zatim je zabio dva komada u posljednjih 27 minuta, a onda je prošlog vikenda utrpao hat-trick za svega 31 minutu igre! U Ligi prvaka postigao je gol u slavlju protiv Monaca.
"Zvuči kao moderna bajka. On je obiteljski čovjek, s obje noge čvrsto na zemlji. Nitko to nije očekivao od njega. Znali smo da je dobar, ali da će se ovako dobro uklopiti u našu momčad, nismo mogli zamisliti", rekao je sportski direktor Michael Zorc.
Alcacer je minulog ljeta stigao u Dortmund na posudbu s pravom prvokupa, a otkupna klauzula iznosi svega 25 milijuna eura. Njemački sastav, vodeći nakon sedam bundesligaških kola, neće imati problema platiti taj iznos, a čini se i da Alcacer ne bi imao ništa protiv ostanka.
"Sretan sam u Dortmundu. Ovo je bio pravi korak za mene u daljnjoj karijeri. Navijači su nevjerojatni i uvijek su uz momčad neovisno o situaciji na travnjaku. Odmah sam se osjetio ugodno u ovoj atmosferi", rekao je Alcacer, koji je nakon svojih partija odmah dobio poziv Luisa Enriquea u španjolsku reprezentaciju, i to nakon dvije i pol godine izbivanja.
Alcacer će ovog četvrtka vjerojatno zaigrati u dresu reprezentacije protiv Walesa u prijateljskoj utakmici, a možda i protiv Engleske idućeg ponedjeljka u sklopu Lige nacija.