Liga Prvaka

Večeras od 20:45 na Camp Nou u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka igrat će Barcelona i Manchester City.

Po mišljenju mnogih, ovaj meč je trebao biti najzanimljiviji susret ovog dijela takmičenja, ali nakon što je Barcelona s 2:1 slavila na Etihadu (a mogla je i uvjerljivije), sve je izvjesnije da će se dogoditi repriza iz prošle sezone kad su Katalonci takođe bez nekih većih problema izbacili ''Građane'' u istoj ovoj fazi takmičenja.
Takođe, trenutna forma ove dvije ekipe sugeriše da će Barcelona na svom terenu večeras imati lagan posao. Dok Katalonci u Primeru u posljednjih nekoliko kola sve melju, City je u posljednjem kolu izgubio od Burnleya i tako se još više udaljio od prilike da odbrani naslov prvaka Engleske.
Uprkos tome, trener Katalonaca Luis Enrique upozorava da njegova ekipa mora maksimalno ozbiljno ući u meč, bez obzira na prednost koju im je na Etihadu s dva gola donio Urugvajac Suarez.
Recimo još da će zbog povreda i ovaj put izostati samo stoper Vermaelen i vezista Busquets.
Za razliku od Barcelone, City u ovaj susret ulazi s minimalnim šansama za prolazak. Baš kao i lani, revanš na Camp Nou čekaju s minusom, s tim da je on mogao i trebao biti puno veći. Igrači Barcelone imali su puno više od igre, pogodili su i okvir gola, a Messiju je u sudijskoj nadoknadi golman Hurt uspio skinuti i penal. Takođe, posljednju dionicu susreta ''Građani'' su morali igrati i bez isključenog Clichyja, tako da je ovih -1 na kraju sasvim pristojan rezultat za njih.
"Problem je što ne pobjeđujemo ekipe koje smo do sada pobjeđivali, jer ne postižemo golove. Uvjeren sam da igrači daju sve od sebe, međutim, moramo nastaviti vjerovati u sebe i vratiti se na nivo na kojem smo bili", rekao je menadžer Cityja Manuel Pellegrini te je dodao kako se ne boji otkaza u slučaju ispadanja:
"Ne mislim da je moj posao doveden u pitanje. Liga prvaka je važna, ali zna napraviti pogrešnu sliku o nekom timu. Jedna loša utakmica ili greška i ispali ste.
U slučaju prolaska, Barceloni će to biti rekordno osmo četvrtfinale Lige prvaka, dok u slučaju ispadanja Cityja, to će biti tek drugi put da će engleski fudbal biti bez kluba među najboljih osam.
Prvi put se to dogodilo davne 1996., a posljednji 2013.