Berlusconi otkrio i nasljednika

Predsjednik Milana Silvio Berlusconi otkrio je kako nikad nije želio Marija Balotellija u klubu.

“Sjećam se da je kupljen mimo mog savjeta”, kazao je Berlusconi Gazzetti dello Sport.
“U svlačionici više nema ‘pokvarene jabuke’, imamo pravi temelj, sad su tu pravi igrači poput Meneza, Honde, El Shaarawyja, De Jonga, Torresa”, kazao je Milanov predsjednik.
Balotelli je proveo 18 mjeseci u Milanu koji je prošle sezone završio na osmom mjestu u Serie A. Ćudljivi napadač prodan je ovog ljeta Liverpoolu za 20 miliona eura.
Zanimljivo, Berlusconi u ekipi nije želio ni Carlosa Teveza, kojeg je Juventus prošle godine doveo iz Manchester Cityja, a Argentinac je zablistao ove sezone u dresu Torineza.
“Nikad nismo razmatrali njegovo dovođenje”, kazao je Berlusconi o toj temi.
Predsjednik u čijoj je eri Milan pet puta bio evropski prvak, teško može podnijeti da njegov voleni klub više nije među vodećima u Europi, pa čak ni u Italiji, gdje su lideri Juventus i Roma.
“Želimo ponovo pobjednički Milan. U prethodnim sezonama otišao je poneki izvrstan igrač, vjerovatno i našom greškom. Ove godine intervenirao sam tokom prijelaznog roka. Moramo čekati i vjerovati. Obnovili smo tim, više nego Juventus i Roma, Naš cilj je vratiti se u Evropu pa ponovo postati klub koji je u glavnoj ulozi”, dodao je Berlusconi koji je otkrio svoju želju:
“Finale Lige prvaka u 2016. igra se u Milanu. Zašto ne sanjati da ćemo mi biti u tom finalu. Čestitam Carlu Ancelottiju koji je ponovo osvojio naslov, ovaj put s Realom. Bio nam je savjetnik u prijelaznom roku, kazao nam je svoje mišljenje o Diegu Lopezu, Alexu i Menezu.”
S obzirom na probleme s pravosuđem i svim aferama koje su ga pratili, i ne čudi da Berlusconi u posljednje vrijeme nije dolazio na Milanove utakmice, što je u neka bolja vremena, bilo nezamislivo, piše Goal.
“Milan je uvijek moja okupacija, bez obzira što me nije bilo u Milanelllu. Sad imam više vremena, u klubu je ponovo dobra atmosfera, stigao je novi trener. Inzaghiju bih dao osmicu. Na početku smo nove ere, tek stvaramo našu prepoznatljivu igru. Još je prerano da ocjenjujem tim, ali dao bih im sedmicu za ohrabrenje, broj s Menezovog dresa”, kazao je Berlusconi i otkrio ko će ga jednog dana naslijediti na predsjedničkoj funkciji i nije išao dalje od porodice.
“Moja kći Barbara uvijek je uključena u zbivanja u klubu, strastveno prati sve što se događa. Biti predsjednik fudbalskog kluba najbolji je posao na svijetu.”