I Bayern u utrci

U utrci za Özila je i minhenski Bayern, a City je spreman Özilu ponuditi 260.000 eura sedmićno, 80 hiljada više od sadašnje plate u Arsenalu.

Mesut Özil je ove sezone na meti kritika zbog loših igara u Arsenalu. Trenutno je ozlijeđen, propustit će tri mjeseca zbog ozljede koljena. No, sve to nije smanjilo zanimanje ostalih klubova za Arsenalovog igrača.
Osim Bayerna, za Özila se, prema najnovijim informacijama, zanima i Manchester City. Engleski prvaci  pripremaju ponudu vrijednu 45 miliona eura za njemačkog reprezentativca kojeg je prošlog ljeta Arsenal madridskom Realu platio pet miliona više. Građani imaju iskustva s kupovinom Arsenalovih igrača. Iz sjevernog Londona u Manchester City stigli su Kolo Toure, Gael Clichy, Emanuel Adebayor, Samir Nasri i Bacary Sagna.
Özil je trenutno najplaćeniji Arsenalov igrač s tjednom zaradom od 180.000 eura, no City mu je spreman povećati primanja na 260.000 eura, prenosi portal goal.
Arsene Wenger nije sklon tom transferu, ali ukoliko igrač bude inzistirao, Arsenal će morati razmotriti ponudu Cityja. S druge strane, sve se više spekulira o odlasku Yaye Tourea iz Cityja. Novi klub za reprezentativca Obale Bjelokosti mogao bi biti PSG. U tom slučaju, Mesut Özil prvi je na listi želja trenera građana Manuela Pellegrinija.