Santos startao porazom

Francuska je pobijedila Portugal 2:1 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Parizu pred 80.000 gledatelja na Stade de Franceu.

Fernando Santos startao je tako porazom u debiju na klupi portugalske reprezentacija.
Junak utakmice bio je francuski napadač Karim Benzema s jednim golom i asistencijom. Benzema je doveo u vodstvo Francusku već u 2. minuti, Paul Pogba povisio je na 2:0 u 69., a konačnih 2:1 postavio je Ricardo Qauresma u 76. minuti iz jedanaesterca.
Cristiano Ronaldo igrao je do 75. minute, a kraj utakmice odgledao je na klupi s vrećicom leda na koljenu. Zna se da je Ronaldo u proteklih nekoliko mjeseci imao velikih problema s koljenom pa se odmah rađaju brojne spekulacije o njegovom zdravstvenom stanju. Međutim, čini se kako se ne radi o novoj ozljedi već o mjeri predostrožnosti kojoj Ronaldo pribjegava kako bi spriječio upalu patelarne tetive.
Ronaldo je igrao na mjestu najisturenijeg napadača portugalske reprezentacije, imao je dobru šansu za izjednačenje početkom drugog dijela, no Steve Mandanda obranio je njegov udarac.
Portugal u utorak u Danskoj očekuje možda i ključna utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo nakon iznenađujućeg poraza od Albanije u prvom kolu.