Sukob navijača i loša organizacija

U utorak su nogometaši Crne Gore i Engleske odigrali neriješeno 1:1 u kvalifikacijskom susretu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, kojem je iduće godine domaćin Brazil.

Utakmica je bila itekako naelektrizirana, kako na samom terenu, tako i na tribinama gdje su se međusobno fizički obračunale dvije domaće navijačke frakcije.
Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) je u četvrtak najavila otvaranje "slučaja" te utakmice, ali na dnevnom redu čelnika FIFA-e nije samo huligansko ponašanje dijela navijača, već i kompletna organizacija tog susreta. Naime, tokom utakmice su padali na teren svakakvi predmeti namijenjeni gostujućim igračima.
"Svašta je padalo po terenu i oko moje glave. No, nisu to bile stvari koje te mogu usmrtiti", rekao je Joe Hart, golman engleske reprezentacije. 
Dodao je da je pored njega, u jednom trenutku, proletio toaletni papir. Padale su i olovke, neki drugi predmeti. No, znate šta. Meni je bilo lijepo igrati u takvoj atmosferi. I to su čari nogometa", rekao je engleskim novinarima Hart.