O ČEMU JE RIJEČ

Jedan od najboljih napadača današnjice Erling Haaland predstavljen je na zvaničnoj stranici brazilskog nogometnog velikana Fluminensea kao najnovije pojačanje, nakon čega je sam Norvežanin odmah kontaktirao ovaj klub.

Naravno, vijest o prelasku Haalanda u Fluminense nije istinita, iako je sinoć na zvaničnoj stranici velikama iz Rio de Janeira osvanula ova nevjerovatna objava.

Klub iz Rija je šokirao sve navijače zapanjujućom objavom na svojoj službenoj stranici, a u objavi se tvrdi da je Haaland potpisao ugovor s klubom.

"Nakon intenzivnih pregovora i velikog truda našeg menadžmenta potpisan je ugovor s Haalandom, a njegov dolazak bit će ključni okvir za preokret naše sezone", navedeno je u objavi na stranici Fluminensea.

Ugledni brazilski list Ge Globo otkriva kako je Haaland odmah kontaktirao čelnike kluba da provjeri zašto je objavljen ovaj članak, nakon čega je potvrđeno da se Fluminense našao na meti hakera koji su upali na web stranicu.

Objava je izazvala bijes među navijačima Fluminensea, a jedan korisnik Twittera preuzeo je odgovornost za ovaj hakerski napad i šalu.

Kada smo već kod "pojačanja" Fluminensea koja dolaze iz srca Evrope, jedno slavno ime ipak nije šala. U narednim danima za klub će potpisati slavni brazilski stoper Thiago Silva koji je ostavio veliki trag u Chelseaju, Milanu i PSG-u.