INFORMISAO ČELNIKE

Iskusni nogometaš madridskog Reala Nacho informisao je čelnike Los Blancosa da će napustiti klub na ljeto kada mu istekne ugovor sa Kraljevima.

Ovaj španski defanzivac je cijelu karijeru proveo u dresu kluba sa stadiona Santiago Bernabeu, no sada je odlučio da napusti klub.

Za njegove usluge je najviše zainteresovan milanski Inter koji ga je već ranije probao dovesti u svoje redove, ali u tome nije uspio.

Pored Intera, Nacho ima još nekoliko ponuda na stolu uključujući i one van evropskog kontinenta, a o nastavku karijere će odlučiti na ljeto.

Dodajmo da je Nacho sa Realom osvojio sve što se može osvojiti uključujući i pet titula prvaka Evrope, a trenutno je i kapiten kluba.

Za reprezentaciju Španije je odigrao 24 utakmice i postigao gol dok je za Real ove sezone nastupio na 36 susreta u svim takmičenjima, ali se nije upisao u strijelce.

Kao glavni kandidat za njegovog nasljednika se spominje Leny Yoro. Kraljevi su već kontaktirali agenta 18-godišnjeg defanzivca Jorgea Mendesa i planiraju ga dovesti na ljeto.

Njegova vrijednost se trenutno procjenjuje na 40 miliona eura, a pored Real Madrida za njega je zainteresovan i Paris Saint Germain.