DUELI U 21 SAT

Večerašnjim uzvratnim susretima između Manchester Cityja i Real Madrida, te Bayerna i Arsenala bit će završeno četvrtfinale Lige prvaka.

Sinoć je PSG eliminisao Barcelonu, a Borussia Atletico, te će se u Parizu i Dortmundu igrati prvi polufinalni dueli ovosezonske Lige prvaka.

Drugi polufinalni sraz ćemo dobiti večeras nakon što budu odigrane utakmice Manchester City - Real Madrid i Bayern - Arsenal, a zanimljivo je da oba duela kreću "od nule".

U prvom duelu u Madridu Real i City su odigrali 3:3, te nas sasvim sigurno i večeras na Etihadu očekuje pravi spektakl.

Guardiola na raspolaganju ima sve igrače, dok Ancelotti ne može računati na suspendovanog Tchouamenija, te povrijeđene Courtoisa i Alabu.

Vjerovatni sastavi:

Manchester City: Ederson; Walker, Stones, Dias, Gvardiol; Rodri; Silva, De Bruyne, Foden, Grealish; Haaland.

Real Madrid: Lunin; Carvajal, Nacho, Rüdiger, Mendy; Valverde, Kroos, Camavinga, Bellingham; Vinicius, Rodrygo.

Ništa manji spektakl očekuje nas na Allianz Areni gdje će Bayern dočekati Arsenal.

U Londonu smo gledali fenomenalan meč koji je okončan rezultatom 2:2, a jasno je da je Bayern sav fokus prebacio na osvajanje Lige prvaka s obzirom da je Bayer Leverkusen osvojio Bundesligu, te da su odranije Bavarci ispali iz Kupa Njemačke.

Arsenal vodi veliku bitku za prvaka Engleske sa Manchester Cityjem i Liverpoolom, no neočekivanim porazom od Aston Ville su Topnici napravili veliki kiks i večerašnji duel u Ligi prvaka će im poslužiti kao idealan za vraćanje vjere u uspješnu sezonu.

Tuchel ne može računati na suspendovanog Daviesa, te povrijeđene Boeyja, Comana, Gnabryja i Sarra, dok je na drugoj strani Artetina jedina prava glavobolja fizička sprema Odegaarda.

Vjerovatni sastavi:

Bayern: Neuer; Kimmich, De Ligt, Dier, Mazraoui; Laimer, Goretzka; Sane, Müller, Musiala; Kane.

Arsenal: Raya; White, Saliba, Gabriel, Tomiyasu; Havertz, Jorginho, Rice; Saka, Jesus, Martinelli.

Oba večerašnja susreta počinju u 21 sat uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.