POVRATAK S GOSTOVANJA

Stravična nesreća u Engleskoj nakon utakmice rezultirala je sa 17 povrijeđenih i hospitalizovanih navijača, a dogodila se na autoputu A1 u blizini Darringotna u Zapandom Yorkshireu.

Autobus prepun navijača South Shieldsa doživio je tešku saobraćajnu nesreću za vikend, a sve prilikom povratka s gostovanja u Tamworthu gdje se igrala utakmica National League Northa (šesti rang takmičenja u Engleskoj).

Ekipa South Shieldsa je poražena rezultatom 3:2 na gostovanju, ali je rezultat ostao u sjeni strašne nesreće na autoputu. Autobus se prevrnuo nasred ceste, a 17 navijača završilo je u bolnici.

Autoput je odmah zatvoren, a brojnim navijačima ukazana je pomoć nasred ceste. Šokantan snimak objavljen je na društvenim mrežama i prikazuje prevrnut oštećeni minibus dok hitne službe ukazuju pomoć na mjestu događaja.

Sedam navijača je teško povrijeđeno i životno ugroženo, dok ih je još 10 hostpitalizovano. Navijački minibus se sudario s automobilom Škoda Fabia.

Klub South Shields se oglasio na društvenim mrežama i poželio navijačima brz oporavak, a podršku su pružili i brojni drugi klubovi i rivali iz lige poput Tamwortha, odakle su se navijači i vraćali s gostovanja.