NAJVEĆI DERBI FRANCUSKE

Nogometaši PSG-a su kao gosti pobijedili Marseille rezultatom 2:0, a i ovoga puta nije izostalo navijačko nadmetanje na tribinama između fanova najljućih francuskih rivala.

PSG godinama dominira francuskim prvenstvom dok je bivši evropski prvaka Marseille daleko od statre slave, ali klub sa Velodromea ima ono što u Parizu sanjaju - Ligu prvaka.

Marseille je prvak Evrope bio 1993. godine kada je u finalu savladao Milan 1:0, dok PSG uprkos enormnim ulaganjima ne uspijeva doći do naslova Lige prvaka.

Najbliži su bili 2020. godine kada su u finalu u Lisabonu poraženi od Bayerna 1:0. Zbog toga, sve što je preostala navijačima Marseillea ja da ljute rivale podsjećaju na to.

"Inshallah, nikad nećete osvojiti Ligu prvaka", pisalo je na paroli navijača Marseillea kojom su jasno aludirali na činjenicu da je PSG u vlasništvu bogatih katarskih investitora i da im njihova ulaganja nisu pomogla da ostvare san.

Inače, Parižani su u sinoćnjem derbiju slavili pogocima Vitinhe i Ramosa uprsko tome što su igrali s igračem manje cijelo drugo poluvrijeme, te su trijumfom stigli nadomak nove titule prvaka.

PSG sada ima 62 bodba i lider je ispred Bresta koji je skupio 50 bodova, dok je Marseille tek na sedmoj poziciji sa svega 39 bodova.