TEŽAK PERIOD IZA NJEGA

Portugalski napadač Gonçalo Ramos je od ljetos član Paris Saint Germaina koji ga je prvobitno posudio od Benfice nakon čega je iskoristio opciju kupovine za 65 miliona eura.

Dosad je odigrao 30 utakmica za PSG u svim takmičenjima te je postigao devet pogodaka uz asistenciju, a na 11 utakmica u Ligue 1 je bio starter, no devet puta nije dočekao posljednji sudijski zvižduk na terenu.

Mnogi su mišljenja da je pariški sastav uzalud potrošio 65 miliona eura jer sumnjaju u njegov kvalitet, no on je za portugalski Record objasnio razloge pada u formi.

"Imao sam težak mjesec decembar. Počeo sam tako što sam dobio virus koji je potom prešao u infekciju debelog crijeva. Krvario sam i povraćao 20 dana, nisam mogao da jedem i sa veoma visokom temperaturom. Na kraju sam otišao u bolnicu četiri ili pet puta i dali su mi infuziju. Izgubio sam osam kilograma dok sam se prilagođavao životu u Francuskoj tako da ova nesreća nije nimalo pomogla", rekao je Ramos.

Prije ovog zdravstvenog problema je postigao tri gola u Ligue 1 da bi nakon oporavka postigao još tri u francuskom šampionatu i još tri u Kupu za ukupno devet golova i asistenciju.

Osjeća se izuzetno jako te će predstavljati prijetnju po gol Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka.

"Morao sam da se vratim na svoju kilažu usred sezone te sam morao odraditi nove pripreme u januaru što nije lagano. Ipak, imao sam sreću jer je ovo mirniji mjesec u takmičenju, ali bilo je teško vratiti se u ritam nakon tolikog gubitka kilograma", dodao je.