PLASMAN U ČETVRTFINALE

Nogometaši Bayerna vrlo lakom pobjedom nad Lazijom rezultatom 3:0 plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka i tako djelomično spasili sezonu nakon užasnih nastupa u Bundesligi u posljednje vrijeme.

Lazio je u Minhen stigao s golom prednosti u osmini finala Lige prvaka. Međutim, Bayern je odličnom igrom konačno počeo "ličiti na sebe" pa je odigrao dobar meč nakon dugo vremena.

Ipak, uprkos velikim napadima Bayerna i dobrim prilikama, Ciro Immobile je mogao šokirati Allianz Arenu. Propustio je veliku šansu prije vodećeg gola Bavaraca u 39. minuti.

Nakon što je Immobile napravio veliki promašaj, Bayern je došao u vodstvo u 39. minuti golom Harryja Kanea. Kapiten Engleske dobro se snašao u kaznenom prostoru Lazija i instinktivnom reakcijom glavom poslao loptu u mrežu gostiju.

U drugoj minuti nadoknade prvog dijela Bayern postiže novi gol, a ovoga puta odlično se Thomas Muller snašao nakon volej udarca Mathijsa De Ligta i loptu glavom proveo u mrežu.

Drugo poluvrijeme donijelo je lagano privođenje posla kraju. Tu je bio i treći gol koji je Bavarcima ovjerio prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

Kane je u 66. minuti dočekao loptu nakon udarca Leroya Sanea i smjestio je u praznu mrežu za drugi pogodak danas, a šesti ukupno čime je na diobi liste strijelaca s Kylianom Mbappeom.

Ostalo je 3:0, tako da će Bayern u Ligi prvaka pokušati da eventualnim osvajanjem trofeja spasi sezonu jer se čini da je titula u Bundesligi izgubljena.

Žrijeb četvrtfinala i polufinala Lige prvaka bit će održan 15. marta, a tada će Bayern saznati ko mu stoji na putu ka novoj tituli evropskog prvaka.

Rezultat i strijelci:

Bayern - Lazio 3:0 (Kane 38', 66', Muller 45+2')