BRAĆA IDU

Saga o odlasku Kyliana Mbappea iz PSG-a i njegovog prelaska u Real Madrid je, čini se, konačno okončana i on će od 1. jula postati novi igrač Kraljevskog kluba.

No, kapiten Francuske neće biti jedini Mbappe u Realu. Naime, dres Reala će obući i njegov osam godina mlađi brat Ethan.

Kada je Kylian prelazio iz Monaca u PSG u ljeto 2017. godine, kao jedan od uslova koji je postavio je da pariski klub dovede i njegovog brata Ethana koji je tada nastupao kao 11-godišnjak za niželigaški klub AS Bondy.

Mlađi Mbappe je u seniorskoj ekipi PSG-a upisao ukupno tri nastupa, jedan u Ligue 1 i dva u Kupu Francuske, a iznad njegovog broja 38 na leđima mu stoji natpis E. Mbappe.

Skoro sedam godina kasnije došlo je vrijeme za Kylianov odlazak iz PSG-a, a s njim će otići i Ethan.

U suštini, ponovila se priča iz 2017. godine. Kylian je kao jedan od uslova za odlazak u Real postavio dolazak i njegovog mlađeg brata koji igra na poziciji centralnog veznog nogometaša.

Tako ćemo u Realu od iduće sezone imati braću Mbappe, a španski mediji najavljuju da to neće biti jedina braća u redovima Kraljevskog kluba.

Naime, Jude Bellingham također lobira kod predsjednika Florentina Pereza za dolazak svog brata Jobea iz redova Southamptona.