PAROVI EVROPSKE LIGE

U švicarskom Nyonu izvučeni su parovi osmine finala Evropske lige, a ples kuglica spojio je nekoliko vrlo interesantnih duela u ovoj fazi takmičenja.

Prolaz dalje sinoć je ovjerilo osam timova, a to su Milan, Benfica, Freiburg, Qarabag, Marseille, Roma, Sparta Prag i Sporting Lisabon. Oni imaju status nenositelja i pridružili su se ekipama koje su ranije kroz grupu ostvarile plasman dalje. To su Atalanta, Brighton, Leverkusen, Liverpool, Rangers, Slavia Prag, Villarreal i West Ham.

Liverpool i Milan, kao dva favorita za samu završnicu, izvukli su rivale iz Praga Spartu i Slaviju. Sreće je imao i treći favorit Bayer Leverkusen, koji će igrati protiv Qarabaga. Derbi ove runde trebao bi biti dvomeč Rome i Brightona.

Parovi osmine finala:

Sparta Prag - Liverpool
Marseille - Villarreal
Roma - Brighton
Benfica - Rangers
Freiburg - West Ham
Sporting - Atalanta
Milan - Slavia Prag
Qarabag - Leverkusen

Dueli osmine finala igrat će se 7. i 14. marta. Finale će se igrati 22. maja pred 50.000 gledalaca na Dublin Areni u Republici Irskoj.

Sada će uslijediti žrijeb Konferencijske lige (13 sati) gdje će svog protivnika saznati naš Edin Džeko sa svojim Fenerbahčeom, ali i zagrebački Dinamo.