LIGA PRVAKA

Nogometaši Intera pobijedili su Atletico Madrid rezultatom 1:0 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka odigranom na milanskoj Giuseppe Meazzi.

Inter je dominirao većim tokom meča, ali Atletico je očekivano igrao čvrsto i defanzvno, te je na kraju odolio napadaima Nerazzurra.

Prvo poluvrijeme je bilo veoma oprezno s obje strane, pravih šansi nije bilo, ali veliki hendikep za Inter bila je povreda Marcusa Thurama kojeg je u nastavku zamijenio Marko Arnautović.

Upravo je austrijski napadač bio centračna figura meča, jer je promašio nekoliko velikih šansi, a potom postigao jedini gol.

Prvo je u 49. minnuti dočekao centaršut koji je uputio Federico Dimarco, ali je pucao malo pored desne stative.

Na drugoj sttrani uzvratio je Samuel Lino kada je oštro šutirao pored gola, a u 63. minuti Arnautović je promašio nemoguće.

Austrijanac je iz čiste situacije sa svega nekoliko metera šutirao iznad prečke nakon što mu je sjajan pas u šesnasterac poslao Lautaro Martinez i ostalo je 0:0.

Potom je i Lautaro prijetio glavom, ali Oblak je sjajno odbranio, da bi Inter do zasluženog vodstva stigao u 79. minuti.

Nakon jedne greške odbrane Atletica, Lautaro je istrčao kontru, ali je je zaustavio sjajni Oblak, da bi Arnautović natrčao na odbijenu loptu i poslao je u mrežu 1:0.

Nerazzurri su tako potpuno zasluženo slavili i branit će prednost u revanšu koji je na programu 13. marta.

Rezultat i strijelac:

Inter - Atletico Madrid 1:0 (Arnautović 79')