HVALIO ALONSA

Jurgen Klopp napustit će na kraju sezone Liverpool, klub u koji je stigao 2015. i s njim osvojio sve najvrjednije što se moglo. Još se ne zna tko će ga zamijeniti na funkciji, a među imenima koja se spominju često je Xabi Alonso. I sam Klopp o njemu govori biranim riječima.

Španac je danas na klupi Bayera, s kojim radi odličan posao pa je njegova ekipa nakon 21 kola vodeća u njemačkom prvenstvu s pet bodova ispred minhenskog Bayerna. Jaka mu je referenca i to što je bivši igrač kluba s 210 nastupa za njega i osvojenom Ligom prvaka.

“Kao igrač bio je svjetska klasa, a već je to postao i kao trener. Posložio je izvrsnu ekipu, ne samo po skupljenim bodovima već i po načinu igre”, rekao je Klopp, posljednji trener koji je u Bundesligi slavio naslov s ekipom koja nije Bayern. Bilo je to u sezoni 2011./12. kad je sjedio na klupi Borussije Dortmund.

 “Mi smo slavili protiv Bayerna jer smo se dobro branili i imali dobar kontranapad. Ali Leverkusen je bio vidno bolji od njega, a to iznenađuje jer je Xabi ondje tek kratko. I u tom razdoblju već je stigao udariti svoj pečat”, dodao je Klopp o svom uspjehu i uspjehu Xabija Alonsa, koji Bayer vodi od oktobra 2022.

“On radi sjajan posao. U Njemačkoj su impresionirani”, zaključio je.