NA LJETO

Francuski nogometni reprezentativac Kylian Mbappe će zvanično napustiti redove Paris Saint Germaina na kraju ove sezone odnosno neće iskoristiti opciju produžetka saradnje sa aktuelnim klubom na još godinu dana.

Prema informacijama The Athletica, Francuz je donio definitivnu odluku što je saopštio i predsjedniku kluba Nasseru Al Khelaifiju na današnjem sastanku.

Mbappe je bio čvrstog uvjerenja da na ljeto želi promijeniti sredinu i tako napustiti klub sa kojim je 2022. godine potpisao novi dvogodišnji ugovor uz opciju produženja na još 12 mjeseci.

Bila je to velika pobjeda vlasnika PSG-a budući da su sačuvali igrača koji je imao usmeni dogovor sa predsjednikom Real Madrida Florentinom Perezom.

Gdje će Mbappe nastaviti karijeru? Najveći favorit za njegovo dovođenje je ponovo madridski klub budući da gore navedeni Perez nije čovjek koji se lako miri s porazom.

Koga Real želi, na kraju ga i dovede, a vidjet ćemo da li će tako biti i u ovom slučaju. Bilo kako bilo, u glavnom gradu Španije vlada optimizam, vidjet ćemo je li opravdan...