SUSRET BRAZILACA

Mladi nogometaš Girone Yan Couto željet će što prije da zaboravi utakmicu protiv Real Madrida, a nakon nje se rasplakao i nije mogao pronaći utjehu zbog lošeg nastupa.

Couto je prije utakmice dobio zadatak da čuva Viniciusa, no priča je tu završila. Jedan Brazilac uopće nije mogao da parira drugom pa je Vinicius odradio pravu simultanku danas.

Vinicius je postigao gol, upisao dvije sjajne asistencije, prolazio Couta kako je želio, a mladi defanzivac Girone je još i skrivio penal na kraju utakmice. Vjerovatno najgora partija u karijeri 21-godišnjaka koji u Gironi igra kao posuđen igrač Manchester Cityja.
  Koliko mu je teško pao loš nastup, najbolje govore scene koje su brzo obišle svijet. Couto se poslije posljednjeg sudijskog zvižduka na Santiago Bernabeuu rasplakao kao dijete i nije mogao naći utjehu za lošu predstavu.

No, Vinicius je pokazao klasu i na kraju je prišao te zagrlio sunarodnjaka koji ga je trebao čuvati večeras. Utjehe ipak nije bilo.
  Real Madrid je, podsjetimo, slavio rezultatom 4:0 i tako pobjegao na pet bodova prednosti na vrhu tabele. Čini se da Kraljevski klub sigurno korača ka novoj tituli prvaka Španije.