OTKRIO NEPOZNATE DETALJE

Nekada proslavljeni nogometaš Manchester Uniteda Anderson Luis de Abreu Oliveira otkrio je kako su on i Nani dugo živjeli u domu Cristiana Ronalda tokom zajedničke ere na Old Traffordu.

Ronaldo je oduvijek bio spreman pomoći ljudima oko sebe, a sada je brazilski veznjak otkrio kako mu je slavni kolega odmah ponudio dom kada je došao u Manchester United. Ronaldo je u svoju kuću primio Nanija i Andersona pa su tako kod njega živjeli godinu dana.

"Nani i ja smo živjeli u kući Cristiana Ronalda skoro godinu dana. Trening je bio u 9:30, a mi smo ponekad morali ići u 6:30 jer je Ronaldo želio ranije doći i trenirati", rekao je Anderson za brazilski Globo Esporte i dodao:

"Napustili smo kuću jer je red bio da odemo, a da se on pitao, ostali bismo tamo. Nije nam dao da potrošimo doslovno ništa. Čim sam došao u Manchester, otišao sam kod njega kući. Doslovno me 'usvojio' i to ću zauvijek pamtiti", objasnio je Brazilac.

Anderson je otvorio dušu i otkrio da ga je bolje karijere koštala "brazilska stvar", odnosno da nije bio dovoljno posvećen te da ništa nije naučio od Ronalda kojeg je imao za primjer čak u istoj kući.

Proslavljeni brazilski nogometaš penzionisao se 2019. godine u turskoj Adani. Osim za Manchester United, u Evropi je igrao za Porto i Fiorentinu, a sa Crvenim đavolima osvojio je četiri Premier lige i Ligu prvaka.