Napadač bez trofeja

Harry Kane, jedan od najboljih napadača današnjice, čovjek za kojeg je Bayern platio Tottenhamu 100 miliona eura, vjerovatno je jedini igrač svjetske klase koji nikada u životu nije osvojio niti jedan naslov. Ništa i nikada!

Tako se njemački Bild danas osvrće na domaći poraz Bayerna od Werdera u Bundesligi i postavlja pitanje prati li Bavarce Kaneovo "prokletstvo".

Kane više od 10 godina zabija golove kao na traci. Tri puta je bio najbolji strijelac engleske Premier lige, a najbolji je strijelac reprezentacije Engleske u historiji sa 62 gola. Međutim, u rukama nikad nije držao trofej, njegov pehar s ormarima je prazan.

S Tottenhamom je 2017. godine bio viceprvak iza Chelseaja, dvije godine poslije izgubio je i finale Lige prvaka od Liverpoola, a na prethodnom EURO-u bio je viceprvak s Engleskom nakon poraza od Italije u finalu odigranom na Wembleyu.

Ako želite neki trofej u karijeri, uglavnom odaberete Bayern, klub koji je garancija za to. Bavarci su 11. puta zaredom pokorili Bundesligu.

Kaneova avantura u Bayernu krenula je porazom u Superkupu od Leipziga. tako da je prvi trofej izmakao. To nije sve, jer je tim iz Minhena već ispao i iz Kupa od trećeligaša Saarbruckena.

Bayern je u igri za naslove u Bundesligi i Ligi prvaka. U domaćem prvenstvu Bavarci imaju zaostatak od sedam bodova za Leverkusenom, a u osmini finala Lige prvaka snage će odmjeriti protiv Lazija.

Naravno, Kane nije kriv za poziciju u kojoj je Bayern, s obzirom na to da je u 24 utakmice ove sezone zabio 26 golova. Međutim, ako Bayern odigra prvu sezonu bez titule poslije 2012. godine, o Kaneovom navodnom prokletstvu pričat će se sve glasnije.

Faktor