KAMERE GA SNIMILE

Alf-Inge Haaland, nekadašnji reprezentativac Norveške i otac jednog od najboljih nogometaša današnjice Erlinga Haalanda, priredio je hit reakciju nakon što je Lionel Messi proglašen igračem godine.

FIFA-ina ceremonija The Best održana je sinoć u Londonu, a na njoj je potpuno iznenađujuće Lionel Messi izabran za najboljeg igrača svijeta za 2023. godinu.

Iznenađenje je veliko jer u konkurenciju nije ušlo to što je Lionel Messi osvojio Svjetsko prvenstvo u Argentini pa se javnost širom svijeta pita da li je Argentinac i zaslužio nagradu.

U periodu koji se računao Messi je imao brojne probleme u Paris Saint Germainu, a onda je prešao u Inter Miami. Međutim, za glasače je i to bilo dovoljno da dobije nagradu ispred Haalanda, koji je osvojio triple-krunu s Manchester Cityjem i bio najbolji strijelac svih velikih klupskih takmičenja.

Nakon što je Messi izabran za najboljeg igrača svijeta u FIFA-inom izboru, viralna je postala reakcija Erlingovog oca Alf-Ingea Haalanda, koji je bio u publici tokom proglašenja.

Dok su drugi aplaudirali, Haalandovom ocu je evidentno to sve teško palo i jasno je da se nadao nagradi u rukama svog sina.