Nogometaši Rome su sinoć remizirali s Fiorentinom rezultatom 1:1 u 15. kolu italijanske Serie A iako su susret završili s čak dva igrača manje.

Romelu Lukaku je doveo Romu u vodstvo već u 5. minuti, a rimski klub je ostao s deset igrača u 64. minuti nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Nicola Zalewski.

Fiorentina je samo dvije minute kasnije izjednačila preko Martineza Quarte, a potom je krenula i po sva tri boda.

U 87. minuti Roma je ostala sa devet igrača nakon što je zbog grubog prekršaja crveni karton dobio Lukaku, a trener Vučice Jose Mourinho je tada posegao za novim trikom koji samo njemu može pasti na pamet.
  Lukaku još nije ni napustio teren, a Mourinho je zovnuo dječaka koji skuplja lopte. Najprije mu je usmeno prenio instrukcije za golmana Ruija Patricija, no dječak ih nije mogao zapamtiti, te je Portugalac otrčao do svoje klupe i na papir napisao poruku za svog golmana.

Dječak je otrčao do Patricija i predao mu poruku, a golman Rome mu je vratio papirić koji je dječak odlučio zadržati kao dragu uspomenu.

Mnogi su se pitali šta je Mourinho napisao, a uvidom u fotografiju papirića jasno je da se radilo o instrukcijama prilikom kornera Fiorentine.Naime, s obzirom da je vrhunski skakač Lukaku isključen, Mourinho je morao prerasporediti igrače u kaznenom prostoru, te je naredio Patriciju da na prvu stativu postavi Stephana El Shaarawyja i Edoarda Bovea.

Nismo saznali da li bi Mourinhova taktika uspjela jer Fiorentina do kraja susreta, tri minute regularnog dijela i osam minuta nadoknade, nije imala nijedan korner.