Postupak FA

FA je odlučio stati u zaštitu sudije pokrenuvši postupak protiv engleskog i evropskog prvaka zbog neprimjerenog ponašanja njegovih igrača na terenu.

Engleski nogometni savez (FA) pokrenuo je postupak protiv Manchester Cityja jer nije uspio kontrolirati svoje igrače koji su okružili glavnog sudiju nedjeljne utakmice protiv Tottenham Hotspura protestirajući zbog njegove odluke u samoj završnici utakmice.

Duboko u sudijskoj nadoknadi, kod rezultata 3:3, Erling Haaland je, iako pod prekršajem, uspio proslijediti loptu do Jacka Grealisha koji je potom imao otvoreni put prema golu. Međutim, sudija Simon Hooper odlučio je prekinuti akciju i dosuditi slobodni udarac za City čime nije poštovao prednost.

Žestoki prigovori sudiji su kršenje pravila

To je očekivano uzrujalo igrače Cityja koji se nisu mogli pomiriti s takvom procjenom Hoopera te su mu žestoko prigovarali, prenosi Reuters.

"Manchester City je optužen za kršenje pravila E20.1 Saveza. Klub je propustio osigurati da se njegovi igrači ne ponašaju neprimjereno“, objavio je FA.

Nakon remija protiv Tottenhama, City je pao na treće mjesto na tabeli sa 30 bodova, tri manje od vodećeg Arsenala, a jednim manje od drugog Liverpoola.