DOK JE POD ISTRAGOM

Nogometaši Rome sinoć su u 14. kolu Serije A u gostima s 2:1 savladali Sassuolo, a Jose Mourinho je nakon utakmice iznenadio novinare jer nije htio govoriti na italijanskom jeziku.

Mourinho je ironično poručio da njegov italijanski "nije dovoljno uglađen" te je odlučio utakmicu komentarisati na portugalskom, a zbog toga je uz njega bio i Romin klupski prevoditelj, pišu mediji u Italiji.

"Hvala direktoru Tiagu Pintu i ostatku vodstva kluba. U posljednjih nekoliko sati dali su mi podršku koju sam trebao da radim svoj posao na najbolji način. Tim je igrao dobro i veoma sam sretan zbog mojih igrača i navijača", rekao je Mourinho na portugalskom, a potom trijumf posvetio svom suspendovanom pomoćniku u stručnom štabu Salvatoreu Fotiju, koji je zaradio crveni karton u prethodnom meču s Udineseom.

"Pobjedu posvećujem Salvtoreu Fotiju. Nije ga bilo danas u timu, ali radio je naporno i pobjeda pripada i njemu također", dodao je Portugalac.

Inače, Mourinho je trenutno pod istragom Nogometnog saveza Italije pošto je uoči sinoćnje utakmice dovodio u pitanje "emocionalnu stabilnost" glavnog sudije Mattea Marcenara.

"Kad sam govorio o emocionalnoj stabilnosti mislio sam na kvalitetu potrebnu za nastup na najvišem nivou", pravdao se Mourinho nakon utakmice, a ostaje da vidimo hoće li to uvjeriti čelnika NS Italije da ga ne kazne.

Roma je trenutno četvrtoplasirani tim Serije A s 24 osvojena boda, čak 11 manje od lidera Intera.