SUĐENJE JE ZAKAZANO

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola poslao je upozorenje i molbu navijačima svog kluba uz najavu loših vremena na Etihadu.

Guardiola je uspio ispisati historiju s Manchester Cityjem osvojivši trostruku krunu prošle sezone, tri najveća takmičenja u kojima je klub zaigrao (Liga prvaka, Premier liga i FA Cup). To je pošlo za rukom samo još njihovom rivalu Manchester Unitedu u historiji.

Sada španski stručnjak najavljuje dolazak težih vremena. Poručio je kako "nije normalno osvajati tolike trofeje", te je poslao upozorenje navijačima.

"Osvojili smo mnogo toga, a u budućnosti morate shvatiti da je to bio izuzetak. Nije normalno osvajati triple-krune, pet titula Premier lige u šest godina... Nastavite uživati, ali kada dođu loša vremena ove ili sljedeće sezone, morate biti uz nas", poručio je iskreni Guardiola svojim navijačima.

Ova vijest dolazi nekoliko dana nakon što je zakazano "suđenje stoljeća" u svijetu nogometa, kako su ga opisali engleski mediji. Manchester City će na sud zbog 115 tački optužnice za kršenje finansijskog fair-playa (FFP).

Dvije strane dogovorile su termin izlaska Cityja na sud, a to će se dogoditi u jesen 2024. godine. Da li su to ta loša vremena koja Guardiola spominje, ostaje da vidimo.