MALO POZNATO PRAVILO

Peto kolo Lige prvaka obilježila je luda golijada puna preokreta na utakmici Galatasaraya i Manchester Uniteda (3:3), a na veliki povratak turskog tima na ovom susretu bačena je mrlja.

Naime, BeIN Sports je analizom utvrdio da je Hakim Ziyech postigao svoj prvi gol tako što je njegov saigrač Mauro Icardi prekršio pravila nogometne igre.

Dok je Marokanac izvodio slobodnjak, Argentinac je prilikom šuta od Unitedovog igrača Rasmusa Hojlunda, koji je stajao u živom zidu, bio udaljen samo 61 centimetar, što nije po pravilima.

"Kada se izvodi slobodni udarac, ukoliko je igrač napadačke ekipe udaljen manje metra od 'zida' koji čine tri ili više igrača odbrambene ekipe, dosuđuje se indirektan slobodni udarac", navodi se u pravilniku nogometne igre.

Ipak, sudija Jose Sanchez nije reagovao, kao ni njegovi VAR pomoćnici pa su stigle oštre osude iz Britanije.

Podsjetimo, United je nakon samo 18 minuta golovima Alejandra Garnacha i Brune Fernandesa vodio 2:0 i činilo se da idu prema sigurnoj pobjedi.

Tada su na scenu stupili golman gostiju Andre Onana kiksevima i pomenuti krilni napadač Ziyech s dva gola iz slobodnjaka te asistencijom Keremu Akturkogluu kojim su poništili su i pogodak Scotta McTominaya za konačnu podjelu bodova.