NISU ŽELJELI IGRATI

Barcelona će odigrati prijateljsku utakmicu u SAD-u u protiv meksičke Club Americe, samo 24 sata nakon posljednje ovogodišnje zvanične utakmice, iako su nogometaši Barce u prvi mah to odbili.

Izabranici trenera Xavija Hernandeza će se suočiti s Almerijom 20. decembra (19:30 sati) u onome što je trebalo da bude njihov poslednji meč u 2023. godini, prije božićne pauze.

Planovi su se, međutim, promijenili nakon što je uprava katalonskog kluba obavijestila nogometaše da moraju da odlože planove za odmor, jer će 21. decembra (20 sati po lokalnom vremenu) u Dallasu morati da igraju protiv Club Americe.

Prijateljska utakmica će donijeti 4 miliona eura na račun Barcelone, ali igrači nisu bili nimalo zadovoljni idejom da putuju za Ameriku iz straha od rizika vezanih za povrede i zgusnutog rasporeda.

Igrači Barce su obavijestili Xavija i funkcionere kluba da se ne slažu sa odigravanjem ovog meča, piše list Sport iz Barcelone, ali su se brzo predomislili.

Naime, dobili su prijedlog u zamjenu da ne podižu glas, tiho odu u Sjedinjene Američke Države, igraju i vrate se kući s osmijehom.

Kako bi ih uvjerili da se putuju u Texas, klupski zvaničnici su im ponudili bonus od po 100.000 eura, pa su se igrači brzo predomislili, piše navedeni izvor.

"Sve ima cijenu za kapitalistički svijet. A finansijski dio uvijek dolazi ispred onoga što je logično, razborito ili preporučljivo. Rezultat je da su igrači eksploatisani i dopuštaju da budu eksploatisani za sve više novca", zaključuje katalonski list u svojoj objavi.