POZNATO KO GA JE POSLAO

Navijači Evertona platili su avion koji je nosio žestoku provokaciju iznad stadiona Etihad dok se igrao derbi Premier lige između Manchester Cityja i Liverpoola.

Evertonovi fanovi iskoristili su priliku da istovremeno prozovu čelnike Premier lige, ali i Manchester City, za kojeg se "šuška" da bi mogao dobiti žestoku kaznu uskoro, a možda i biti izbačen iz lige.

Everton je prošle sedmice saznao žestoku kaznu i Premier liga mu je oduzela 10 bodova zbog kršenja pravila finansijskog fair-playa (FFP).

Istovremeno, protiv finansijski moćnijeg Manchester Cityja podignuta je optužnica za više od 100 tački kršenja pravila FFP-a, ali Premier liga još uvijek nije donijela nikakvu kaznu protiv najboljeg engleskog i evropskog tima.

Stoga, navijači Evertona iskoristili su današnji derbi Cityja i Liverpoola kako bi uputili tešku provokaciju na adresu čelnika Premier lige, ali i samog Manchester Cityja koji još nije sankcionisan.

Iznad Etihada je letio avion koji je nosio poruku "Premier liga - korumpirana", a sve se događalo u drugom poluvremenu utakmice. Režiseri prijenosa na Sky Sportu nisu željeli prikazati poruku koja je letjela iznad stadiona.

Veliki protest navijači Evertona najavili su i za sutra kada njihov tim u 13. kolu dočekuje Manchester United. Ispred Goodison stadiona bit će podijeljeni transparenti i kartice protiv Premier lige.