ITALIJANSKI ŠAMPIONAT

Nogometaši Juventusa su u desetom kolu Serije A stigli do velike i veoma važne pobjede protiv Verone, na kraju je bilo 1:0 za torinsku Staru damu.

Utakmica u Torinu će ostati upamćena po dva poništena gola Moisea Keana od čega je prvi zaista skandalozan budući da je krampon napadača Juventusa bio u nedozvoljenoj poziciji.

Pokušavao je torinski sastav doći do gola i pobjede, ali u tome nije uspio sve do praktički posljednjih trenutaka utakmice kada je Cambiasso postigao gol za pobjedu Stare dame.

Nakon centaršuta Gattija, Milik je pogodio stativu, a na odbijenu loptu natrčao Andrea Cambiaso i smjestio je iza leđa protivničkog golmana.

Kod Verone je svih 90 minuta na terenu proveo bivši bh. reprezentativac Milan Đurić koji je u 38. minuti susreta uspio dobiti žuti karton.

Stara dama je sa ova tri boda došla na prvo mjesto na tabeli sa 23 osvojena boda iz deset odigranih utakmica dok je Verona 16. sa osam. Juventus će u sljedećem kolu gostovati kod Fiorentine dok će Verona na svom terenu ugostiti ekipu Monze.

Rezultat i strijelac:

Juventus - Verona 1:0 (Cambiasso 90+6)

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore