LIGA PRVAKA

Fudbaleri Celtica i Atletico Madrida odigrali su večeras u Glasgowu 2:2, u meču trećeg kola Grupe E Lige prvaka. Poveo je Celtix golom Kyoga Furuhashija u šestom minutu. Nakon asistencije O'Rileyja, Japanac je izašao sam ispred golmana i sa pet metara rutinski zatresao mrežu.

Izjednačenje Atleticu je doneo Antoine Griezmann u 25. minutu. Griezmann je izveo penal, golman Hart je odlično reagovao, ali se lopta odbila ponovo do Griezmanna koji je pogodio nebranjenu mrežu.

Tri minuta kasnije novo vođstvo Celticu donio je pogotkom Luis Palma. On je iskosa sa desne strane pogodio suprotni ugao gola Atletica.

Do novog izjednačenja Atletiko je stigao u 53. minutu golom Alvara Morate. Llorente je uputio centaršut na drugu stativu na kojoj se našao Morata i glavom postigao gol.

Atletico je od 82. minuta igrao sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Rodrigo de Paul.

U ranijem terminu, u istoj grupi, Feyenoord je na svom terenu pobijedio Lazio sa 3:1.

Feyenoord je prvi sa šest, Atletico drugi sa pet, Lazzio treći sa četiri, a Celtic četvrti sa jednim bodom.

U narednom kolu, Atletico Madrid će dočekati Celtic, dok će Lazio ugostiti Feyenoord.

Visoka pobjeda PSG-a

Fudbaleri Paris Saint Germaina pobijedili su na svom terenu Milan sa 3:0, u meču trećeg kola Grupe F Lige šampiona. Poveo je PSG golom Kyliana Mbappea u 32. minutu. On je poslije solo prodora šutirao po zemlji sa 15 metara i pogodio lijevi ugao gola Milana.

Na 2:0 povisio je Kolo Muani golom u 53. minutu. Nakon udarca Dembelea, lopta se od golmana odbila na nogu Muanija, koji je neometan proslijedio u gol.

Konačan rezultat postavio je Li Kang-in golom u 89. minutu.

U drugom meču Grupe F, Borussia Dortmund je u gostima pobijedila Newcastle sa 1:0.

Pobjedonosni gol postigao je Felix Nmecha u 45. minutu. Schloterberg je poslao povratnu loptu do Nmecha, koji je odmjerenim udarcem sa 15 metara zatresao mrežu Newcastlea.

PSG je prvi u grupi sa šest bodova, Borussia i Newcastle imaju po četiri, a Milan dva boda.

U narednom kolu, PSG će gostovati Milanu, dok će Borussia Dortmund dočekati Newcastle.

Novi poraz Zvezde

U utakmici trećeg kola Grupe G, Leipzig je na svom terenu pobijedio Crvenu zvezdu sa 3:1. Leipzig je poveo golovima Davida Rauma u 12. i Xavija Simonsa u 59. minutu, Marko Stamenić u 70. minutu smanjio na 2:1, a konačan rezultat postavio je Dani Olmo u 84. minutu.

U drugom meču ove grupe, Manchester City je u gostima slavio protiv Young Boysa, također sa 3:1.

Manuel Akanji je doveo City u vođstvo u 48. minutu, Young Boys je odgovorio poslije četiri minuta golom Meschaka Elije, da bi pobjedu engleskom timu donio Erling Haaland u 67. minutu sa penala i pogotkom u 86. minutu.

City je prvi na tabeli sa devet bodova, Leipzig je drugi sa šest, dok Young Boys i Crvena zvezda imaju po jedan bod na svom kontu.

Fudbaleri Zvezde će u narednom kolu najjačeg evropskog takmičenja dočekati Leipzig, dok će City ugostiti Young Boys.

Preokret Porta

Fudbaleri Porta pobijedili su u gostima Antverpen sa 4:1, u meču trećeg kola Grupe H. Poveo je Antverpen golom Alhasana Jusufa u 37. minutu. On je šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio desni ugao gola Porta.

Izjednačenje Portu doneo je Evanilson pogotkom u 47. minutu, nakon preciznog udarca sa ivice šesnaesterca.

Sedam minuta kasnije Porto je stigao do potpunog preokreta pogotkom Stivena Eustakia. On je iskosa sa desne strane pogodio suprotni ugao gola Antverpena.

Drugim golom na meču Evanilson je povećao prednost Porta u 69. minutu. On je odličnim volej udarcem sa 10-ak metara zatresao mrežu.

Svojim trećim golom na meču Evanilson je u 84. minutu postavio konačan rezultat, a nakon asistencije Taremija.

U istoj grupi, Barcelona je na svom terenu pobijedila Šahtjor sa 2:1.

Barcelona je prva u grupi sa devet bodova, Porto drugi sa šest, Šahtjor treći sa tri, a Antverpen četvrti bez poena.

U narednom kolu, Porto će ugostiti Antverpen, dok će Šahtjor dočekati Porto.