SERIE A

Nogometaši Juventusa pobijedili su na San Siro u 9. kolu Serije A ekipu Milana rezultatom 1:0 te su tako zaustavili odličan niz Rossonera od četiri uzastopna ligaška trijumfa.

Prvo poluvrijeme proteklo je u inicijativi Milana koji ipak nije uspio dominirati u omjerima opasnih napadima u odnosu na večeras raspoloženog rivala.

U velike probleme upali su pet minuta prije odlaska na odmor kada je Thiaw zbog povlačenja dobio direktan crveni karton pa je Milan veliki dio utakmice igrao s igračem manje.

U nastavku utakmice igralo se uglavnom na sredini terena te je Juventus očekivano bio opasniji u posljednjim trećinama terena.

Iz jedne takve situacije su i stigli do vodstva. Weah je proslijedio loptu do Locatellija koji silovito šutira iz daljine i uz odbijanje lopte trese mrežu za hladan tuš 80.000 domaćih navijača.

Do kraja utakmice više nije bilo promjene rezultat pa je Juventus slavio pobjedu u velikom italijanskom derbiju.

Milan je ostao na drugom mjestu Serije A s jednim bodom manje od lidera Intera, dok je Juventus na trećoj poziciji. U narednom kolu Milan gostuje Napoliju, dok će Juventus dočekati Veronu.

Rezultat i strijelac:

Milan - Juventus 0:1 (Locateli 63')

Tabela:

 
Standings provided by Sofascore